Khamis, 23 Jun 2011

Status : Pelajar Latihan Industri ^_^

Assalamualaikum..
Bismillahirrahmanirrahim...
Pertama dan selamanya syukur dipanjatkan kepada Pencipta Alam yang sentiasa di hati InsyaAllah. Syukur di atas nikmat Islam dan Iman yang masih dikurniakan olehnNya. Tidak dilupakan juga rezeki yang selama ini diberikan tanpa meminta sesen pun bayaran. Rezeki pernafasan, pendengaran, akal fikiran. Sesetengah orang berpendapat rezeki itu hanya seperti makanan, kereta mewah, pekerjaan, status, rumah dan sebagainya yang perlu disyukuri namun, sedar atau tidak kurniaan nyawa, penglihatan, pendengaran itu juga merupakan rezeki daripada Allah S.W.T yang perlu kita syukuri.

************************************************************************************

Alhamdulillah

Hari ini merupakan hari yang ke 17 saya menjalani praktikum di MPM. Menjalankan tugas membantu kak Syikin di Unit Latihan dan Kompetensi yang menguruskan soal latihan, kursus, bengkel, perubatan anggota majlis. Banyak juga tunjuk ajar yang diberikan. (macehh) Cara nak tebuk lubang pada surat pun diajar hehehe mula-mula tebuk pun senget je, dah diajar.. Alhamdulillah ok! ^_^

Bila dah keluar ke alam pekerjaan ini macam-macam ragam yang kita boleh lihat. Masa belajar dulu karenah remaja.. sekarang karenah orang dewasa. Mencabar.

Aktiviti yang biasa dilakukan di pejabat :
1. Pengurusan Fail dan Rekod
- catat minit dalam fail, masa ni yang salah tebuk lubang ni hee
- buat surat, memo, kemaskini borang penilaian kursus & analisa kursus.
Belajar untuk jadi orang yang penyabar dengan kerja yang sama setiap hari tp yang bestnya setiap hari kita akan belajar banyak perkara baru.

************************************************************************************

BEKERJA ITU SUATU IBADAT...
Jumpa lagi dilembaran yang akan datang... Assalamualaikum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan